Veckoinformation

Hej alla där hemma i solskenet!

 

Värmen i veckan har varit intensiv och krävande. Eleverna har fått gå ofta och dricka i caféet och fönsterna har fått stå på vid gavel. De har också fått placera sig på olika platser där de har tyckt att det varit svalare eller bekvämare att jobba.

 

Mycket av arbetet har varit att göra klart olika uppgifter och att lämna in dem efterhand.

I åk 5 har eleverna även jobbat med läsförståelseuppgifter för att öva och kolla av hur de har utvecklats i sin läsning och att kunna svara på frågor till texten de läst.

I No har eleverna arbetat med uppgifter kring tekniska lösningar i redskap av olika slag och försökt lista ut vilka av de enkla uppfinningarna som finns runt oss i vardagen.

Nästan hälften av eleverna i åk 6 har fått resultaten från np i matte, både muntligt och skriftliga prov. De har då fått möjligheten att fråga och diskutera kring vad de behöver utveckla framöver av sina förmågor i matte. Vi fortsätter med detta denna vecka.

I matte i åk 5 har eleverna gjort en presentation av samband mellan bråk och decimaltal med en bild. Denna har de sedan pratat/spelat in en förklaring till talen på Screen castify och lämnat in som en bilaga på uppgiften i classroom. De har även arbetat med en ny problemlösningsuppgift i grupp där de ska prata med mattespråk med varandra och redovisa på tre sätt på papper hur de har löst uppgiften.

 

På föräldramötet för åk 5 valdes det klassföräldrar som kan ha hand om klasskassan. Ni föräldrar som tycker att det är ok att lämna er mejladress till dessa, för att klassföräldrarna lättare kan skicka ut info eller förfrågan, kan skicka ett medgivande till någon av oss pedagoger på vår mejl. Sen kan vi förmedla dessa till klassföräldrarna.

Det kom upp en önskan från eleverna i åk 5 om att ha en djurens dag innan terminen slutar. Föräldramötet tyckte att det är en trevlig idé. Det blir då på onsdagen den 13/6 kl.11:30-13.30.Tänk på att själv ta med det som djuret behöver ha för att klara av att visas för ca 80 elever. Vi kommer att vara utomhus bakom idrottshallen.

Meddela vilket husdjur som ni kommer med, för att visa tillsammans med ert barn, till Ann-Marie.Andersson@sjobo.se .

 

Slutligen, ett stort tack till åk 6 som på fredagen ordnade en supertrevlig avslutningsmiddag på fredagen med vacker dukning, god mat, medryckande musik och fint tal.

 

Vecka 23

Måndag 4/6 Aktivitetsdag i Sövde åk 6
Vi hälsar vår nya medarbetare Josefine Ovesson Lennartsson välkommen!!

Onsdag 6/6 Sveriges nationaldag LOVDAG

 

Vecka 24

Tisdag 12/6  Hopplock/Städdag, bra att ha med väska

Torsdag 13/6 Musikkonsert på Flora på fm,  bra att ha med öronproppar om man behöver

Fredag 15/6 Avslutning i kyrkan 10-10:50 (tänk på att platsen i kyrkan är mycket begränsad)
Skolan slutar ca 11.45 denna dag

Det här inlägget postades i Veckoinformation. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *