V.14 med solens strålar på nästippen

Hej,

Denna vårvecka har bjudit på ny kunskap och gemenskap med era barn för oss på skolan.
Veckan har bl.a. inneburit att Åk 6 har påbörjat sina grupparbete med rörelse till musik där de fått välja vilken typ av rörelse t.ex. dans, boxning, gymnastik i takt. Just för att eleverna ska kunna sätta en egen prägel på sina rörelseprogram. Åk 5 kommer att börja med detta v.15.


Foto från åk 6 introduktion i rörelse till musik med Just Dance.

På hemkunskapen har eleverna övat på stekning genom att göra pannkakor. Analyser som för mycket smet i stekpanna, för hög värme kunde ställa till det om man inte ville ha brända pannkakor. Recept är ofta lite kluriga att förstå också… 1 ¼ hur mycket är nu det? Hälften av mjölken – hur mycket är det? Matlagning är mycket matte! Toppen!

I matte har vi fortsatt med olika begrepp som hör till diagram av olika slag, Alla elever har fått lära sig om lägesmåtten medelvärde, typvärde och median. I Gleerups digitala läromedel fanns det uppgifter i matematik 5 så därför fick även åk 6 den bland sina böcker.

Nästa vecka genomför vi nationella prov i matte i åk  6. Vi börjar direkt på morgonen på tisdag och torsdag så det är extra viktigt att komma i tid dessa dagar.

Under Earth hour-veckan pratade vi extra mycket om hållbar utveckling. Denna veckan har vi i No lärt oss om växthuseffekten och vilken påverkan vi människor har på den genom vårt sätt att använda resurserna på jorden. Efter att ha läst, tittat på faktabild och film på URskola har eleverna själv ritat och formulerat  meningar för att förklara växthuseffekten.

I veckan gick vi till biblioteket med alla klasserna så alla kunna låna om eller låna nya spännande böcker.

Nu hoppas vi alla att våren verkligen har gjort sitt intåg och att vi får njuta av mycket rastaktiviteter utomhus med eleverna i solskenet.För denna veckan har solen värmt oss en hel del och det har varit full fart på eleverna på uterasterna med dunkgömme, bollspel, gymnastik mm.


V.15


Måndag: Idrott Grön + Idrott Röd
Tisdag: Simning Grön + Idrott Röd ( Rödgrupp Dansuppgift i klassrummet idrottskläder behövs ej)
Onsdag: Idrott Röd + Idrott Blå ( Blågrupp Dansuppgift i klassrummet idrottskläder behövs ej)
Torsdag: Ingen idrott åk 6 pga.NP-prov åk 6 Ma
Fredag: Idrott Grön + Idrott Blå

 

En annan sak vi lärare observerat är att det i perioder är elever som inte äter någon skollunch. De tycker inte om maten eller är inte hungriga. Vi har pratat med dem hur viktigt det är att få energi i sig för att orka ha koncentration hela skoldagen. Där är ju oftast 1 huvudrätt, 1 vegetarisk rätt, 1 soppa och många olika grönsaker samt knäckebröd. Man behöver verkligen äta något på lunchen. Vad som men något för att orkar med skoldagen. Prata gärna med era barn hemma om hur viktigt det är med energi för att de ska orka med skolarbetet och ha en bra skoldag med sina klasskamrater.

Ha en fortsatt solig och fin vecka!
// Team 5-6

Det här inlägget postades i Veckoinformation. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *