Information om isen på Mossen

 

Viktigt kring isen på mossen. Under skoltid är det förbjudet för eleverna att vara på Mossen men vi har uppmärksammat att en del elever ”utmanar ödet efter skoltid” genom att vara på/kring isen. Vilket inte är bra. Idag fick vi följande information:

”Våra fritidsvaktmästare har varit ute om mätt isen på Möllers mosse idag och isen är endast 6-7 cm tjock. Det är alltså inte säker att ta sig ut på isen!
Flera av era elever var ute på isen och det är stor risk att någon kommer till skada. Till Möllers mosse finns det fyra inlopp där vattnet rinner in till mossen från gatorna. På dessa ställen är det svagare is och även vid utloppet där vattnet rinner ut från mossen och ner till bäcken. Jag ber dig att informera eleverna om risken att vara ute på isen.
Vi mäter regelbundet isens tjocklek och uppdaterar på Sjöbo kommuns facebooksida och på hemsidan. Du får gärna dela inlägget på Färsingaskolans fb om du vill.
Med vänlig hälsning
Åsa Löfgren
Utvecklingsledare/Företagslots
Tekniska förvaltningen”

Vi har sagt till eleverna i alla klasser men prata gärna med era barn hemma om hur farligt det är att vara på isen om isen inte är tillräckligt tjock.

// Mvh Team 5-6

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *