VIKTIG INFORMATION!

Viktig information till åk 5 och 6
Hej,

Mobilanvändning: totalförbud
Från och med imorgon tisdag 6/2 så införs mobilfri skoltid. Detta kommer att införas då vi märkt att eleverna tappar koncentration på skolarbetet men även utifrån den sociala aspekten – att umgås med sina klasskompisar.
Eleverna kommer kunna lämna in sin mobil på morgonen så låser vi in dem och sedan återlämnas dem när skoldagen är över. Om ert barn väljer att låta mobilen kvar i sitt skåp så skall den stanna där hela skoldagen. Vi hoppas på att eleverna ökar förmågan att koncentrera sig och inte bli distraherad av notiser mm på mobilen och få chansen till den sociala biten som är superviktig för utvecklingens skull. Hjälp oss gärna prata med era barn om varför det är viktigt att vara ifrån sin mobiltelefon en viss tid. Skulle det vara så att ni behöver ha tag i era barn är det självklart att ni kan det. Ni kan ringa till oss/skolan eller att vi lärare har överenskommelse med våra elever.

 

Obligatorisk uteraster
Från och med imorgon tisdag 6/2 så kommer vi börja med obligatorisk uterast. Rasten efter lunchen är numera en uterast. Därmed är det bra att hjälpa till att påminna era barn om varma kläder nu när det är kallt ute. Att komma ut i friska luften och röra på sig är viktigt för att enklare kunna ha fokus på sista delen av skoldagen.

Allmänt
Vi vill också uppmärksamma er där hemma om att vissa elever är beroende av live-spel på framförallt youtube. Detta leder till att eleverna blir stressade och förlorar fokus i skolan. Detta kan vara bra att prata om hemma. Vi önskar er en trevlig vecka!


Mvh
Personal i Team 5-6

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till VIKTIG INFORMATION!

  1. Lotta skriver:

    Mycket bra!

  2. Camilla Wydeen skriver:

    Det bästa beslut någonsin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *