Vecka 7

Hej,

Ännu en vecka har passerat där eleverna presterat bra och insupit nya kunskaper. I veckan har de avslutat arbetsområdet Klimat & Väder och sina engelska brev till och från framtiden är färdigskrivna. Många spännande tankar om hur framtiden år 2118 kan se ut.

På hemkunskapen har eleverna fortsatt prova på att ansvara från start till mål enskilt för bakning av kardemummaskorpor. Klurigt, utmanande, lärorikt och kul! På idrotten har åk 6 bl.a. avslutat vår period med Volleyboll. Vilken utveckling de gjort!! Så skoj. Efter lovet väntar en “självbedömning i volleyboll” – hur tycker jag att det gick? Vad kan jag göra för att utvecklas mer? Volleyboll är en av många saker vi gör under kunskapskravet som innehåller “att eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till aktiviteten.” Volleyboll sätter verkligen elevernas komplexa rörelsemönster på prov. Det krävs mycket rörelse, tänkande, tajming och samarbete för att få bra spel. Riktigt kul att se! Åk 5 bl.a. har haft redskapsstationer, Paintball & Harry Potter.

På Alla hjärtans dag så hade vi det lite extra mysigt med pyssel och diskussioner kring kärlek, vänskap mm.

Eleverna har fått med sig en liten sportlovs utmaning hem av Idrottsläraren Jessica. Den kommer nog fastna på bild i ett inlägg på bloggen också om lappen hamnat på villovägar. Det är en form av idrottsbingo med lite olika utmaningar – och se upp – de kanske utmana just dig då bingot innehåller att de ska utmana någon i bingot. Men var lugna – alla vinner på bingot. Hälsovinster som t.ex. starkare ben, bättre kondis, bättre minne osv. Finns ju bara fördelar med att röra på sig 😉 Försökt få in sportlovbingot här på bloggen men lyckas inte – men den ligger i deras classroom – mentor 5 & 6. Och att de fick en lapp med sig hem så gräv i deras väska annars 😉

Efter sportlovet kommer gröna gruppen, Ann-Maries grupp, börja med utvecklingssamtal – så ni med barn i grön grupp gå in på edwise för att se tider att boka för samtal.

Vecka 9:
Måndag: Idrott Röd + Grön
Tisdag: Idrott Röd
Onsdag: Idrott Röd + Blå
Torsdag: Idrott Blå
Fredag: Denna fredag är inte helt enligt vanliga schemat då skolan gemensamt utför Vasalöpet tillsammans. Detta sker mellan 9.30-10.30. Alla elever i röd, grön och blå ska ta med sig idrottskläder för utomhos löpning/promenad och duschsaker. Grön har ingen vanlig idrott denna dagen. Blå har simning efter lunch som vanligt.

Mer infor om Vasalöpet kommer i början på v.9 samt att eleverna får mer info i skolan.

Vi hoppas bloggen fungerar med notiser för er igen? Ni får gärna bekräfta genom att kommentera inlägget med ”vi har fått notis” eller om det inte funkat så skriv gärna det.

//Mvh Team 5-6

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Vecka 7

 1. Sandra skriver:

  Fungerar kanon! Härlig info att få ta del av

 2. Ulrika Andersson skriver:

  Tack har fått notis. Hrm får kolla Idrotts bigot, hörs spännande 🙂

  • Jessica Larsson skriver:

   Försökt lägga in den här på bloggen men får inte till det riktigt. Den ligger i deras Mentor 5 &6 på classroom. Och att de fick med en i pappersformat med sig hem. Så gräv i väskan annars 😉

 3. Camilla skriver:

  Vi har fått notis. Tack!

 4. Babs skriver:

  Jag har fått notis!?
  Mvh Babs

 5. Monica skriver:

  Har fått notis 🙂 Härligt med bra info.

 6. Birte skriver:

  Vi har fått info. Tack!

 7. Catharina Bergman skriver:

  Fungerat här med, Tack! ?

 8. Matilda Andersson skriver:

  Funkar fint

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *