v.19 och v.20

Hej,

Veckan har gått i en rasande fart och trots en kort vecka så har vi hunnit med en del.
På matten jobbade eleverna i åk 5 bl.a. med decimaltal och bråkform av tal vilket vi senare vävde in på hemkunskapen i åk 5 genom att lyfta att även där finns det bråkform som t.ex. ¾  dl vetemjöl, 1 ¼ dl mjölk osv. På hemkunskapen har vi fortsatt öva på hitta balans gällande värme vid stekning. Vi har stekt krabbelurer som mättat många magar denna och förra veckan.Klurigt att hitta lagom värme och vända i rätt tid men skam den som ger sig!  Klass grön hängt lite läpp för det är klämdag nu på fredag och missar hk-lektion då detta nästa vecka 🙂 På svenskan har eleverna jobbat med nöjesparker. De tränar sig i att skriva stödord, sammanfatta och ska nästa vecka hålla korta muntliga framträdanden.

På idrotten så har vi jobbat med kartor -vad betyder allt på en karta, hur håller man den och hur tänker man för att hitta bästa vägen till kontrollen. Vi har även blivit lite starkare och uthålligare genom olika former av stations/styrketräning denna veckan.

Tidigare har vi lagt ett inlägg om sommarlovsskola. Här kommer det igen med en länk. Nu är det dax för att anmäla sig till årets sommarskola. Följ länken nedan vid intresse.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScTLkDDvTG2rD1Rv0l8UUpMSXC-JHoDpcvnM6R4taKHuqj8kA/viewform?usp=sf_link

 

Vecka 20.
Måndag: Idrott röd + idrott grön
Tisdag: Röd och grön åker till Snogespelen, matsäck och dricka hemifrån (om ni inte beställt matpaket via skolan) och kläder efter väder behövs. Detta är en utedag så solkräm, bra skor och kläder efter väderlek behövs.
Onsdag:  Simkläder röd klass + idrott blå
Torsdag: Blå idrott
Fredag: Grön idrott + Blå aktivitetsdag + Vaccination HPV tjejer åk 5 (de som tackat ja)

Info Snogespelen Tisdag 15 maj åk 5:Tryck på länken för att se infobladet igen!
https://docs.google.com/document/d/1xREx12AobcoX6cNNSycGDZn1clLHSmffmNqP0JHkpms/edit

Och en hälsning från skolsköterskan:
Hej, De tjejer i åk 5 som tackat ja till vaccination av Gardasil (HPV) planeras vaccineras med sista vaccinationen den 18/5. / Skolsköterskan

Trevlig ledighet önskar
Team 5-6

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *