Uppstart skolklassikern

Hej,

Denna veckan har vi i åk 5 börjat så smått med skolklassikern som vi genomför under vårterminen. Både åk 5 och åk 6 kommer genomföra skolklassikern. Skolklassikern kan man enkelt beskriva består av  3 st teoretiska ”Energidepåer” som de kallar det som handlar om olika saker som t.ex. energi, näring, hållbarhet, bra mellanmål mm.

Vi kommer när vårvärmen hittar hit i april genomföra de idrottsliga momenten Vansbro simmet, Lidingöloppet och Vätternrundan – fast på skolklassikern sättet på plats i Sjöbo.
I skolklassikern så hjälps eleverna åt att tillsammans svettas och jobbat ihop alla kilometerna till varje moment – allas insats är viktigt och hjälper klassen att nå målen. Tillsammans är vi starkast och når målen 🙂

Exakt hur upplägget den friluftsdagen i april återkommer vi med då allt inte är spikat ännu.

Momentet Vasaloppet som Färsingaskolan i år kör en egen version av som kallas ”Vasalöpet” ingår också i elevernas Skolklassikern. Vasalöpet är nu på fredag den 2 mars kl.9.30-10.30.Alla elever i åk 5 och 6 ska alltså ha med sig idrottskläder för löpning/jogging/gång utomhus på fredag denna veckan. Viktigt med varma kläder efter väder!! Eleverna får information i skolan om exakt upplägg men hjälp dem gärna med att packa med bra kläder på fredag!

Vill man läsa mer om skolklassikern så hittar man information på:
www.skolklassikern.se

// Mvh Jessica, Idrottslärare & team 5-6

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *