Soliga vecka 16 har passerat

Hej där hemma,

Veckan har bla innehållit arbete mot mobbning. En berättelse från en polis i Oskarshamn har fått vara utgångspunkt i diskussioner kring vad långvarig mobbning kan leda till. Eleverna har fått diskutera hur de tänker när de hör en sann berättelse, vad mobbning är, vad man kan hjälpa till med som elev och klasskamrat och hur man kan stoppa/ tala om när man ser någon behandla en person illa.

I matten i åk 6 arbetar vi denna veckan med de fyra räknesätten och beräkningar med uppställning och uträkningar. I classroom finns utlagt uppgifter som man väljer bland för att öva det man behöver bli säkrare på. Vi har också gått igenom likamedtecknets betydelse.

I åk 5 är vi tillbaka i bråkens värld och har gått igenom bråkplanket som är en hjälp för att kunna jämföra och storleksordna olika bråk. Vi räknar uppgifter både i boken och på elevspel.se.

På idrotten har röd och blå gjort klart sina rörelseuppgifter (danser mm) och filmat och lämnat in. Gröna ska jobba klart med det nästa vecka. Vi har även börjat så smått med uteidrott så nu är det bra att ha med sig kläder som funkar både ute och inne. Så är bra tt gympapåsen innehåller skor som man kan ha ute 🙂

Många har varit lite slarviga med att ta med kläder denna veckan. Så snälla påminn dem. Speciellt många i grön och röd grupp denna veckan som slarvat med kläder.

 

Vi har märkt att en del elever tar fram sina mobiltelefoner under skoldagen fast de ska vara i skåpet eller i klassrumsskåpet. Vill ni vara snälla att prata kring detta med era barn.

Vecka 17
Mån: Idrott röd + grön (både inne och ute idrott)
Tis: Grön simning + Röd Idrott
Onsdag: Röd idrott + blå idrott (teoriuppgift för bål grupp, idrottskläder behövs ej)
Torsdag: Skolklassikern – alla idrottskläder, simkläder, cykel och hjälm
Fredag: Idrott Grön + Idrott Blå

 

Angående skolklassikern på torsdag v.17 så finns där två inlägg innan dessa så läs dessa för mer info 🙂

Nu laddar vi för en riktigt bra vecka 17 med era fina barn!

// Team 5-6

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *