NP, sol och kardemumma

Denna vecka har vi jobbat klart med våra berättelser om religion i åk 5. Vi har också tränat oss på att göra en självbedömning av vårt arbete. Eleverna i åk 6 har klarat av de nationella proven i svenska och alla var verkligen superfokuserade.

Rebecca har nu lagt ut tider för utvecklingssamtal med den blåa gruppen. Tider finns endast för vecka 7 men det kan komma flera tider vecka 9. Fyll gärna i så snabbt ni kan 🙂

På idrotten har vi fortsatt med Volleyboll i åk 6 samt börjat med simning i åk 6. Nästa veckan är sista volleybollen innan vi går vidare mot nya kunskapsmål. Nästa vecka kör vi igång och tränar livräddning på simningen på fredagen. ÅK 5 har haft allt möjligt från pulsträning, mästarnas mästare stående i plankan (se bild), luftboll mm.


På hemkunskapen har det blivit både en snabb och näringsrik omelett samt snabba kardemummaskorpor denna vecka. När vi gjorde skorporna fick de prova ansvara för hela genomförandet själv (annars brukar de jobba i par), läskigt tyckte vissa och super skoj tyckte andra. Det är lite klurigt med de olika måtte. Hur mycket är egentligen ¾ dl? Kan man ta 4 msk istället?  Vad är kardemumma? Bakning är en hel del matte och mycket svenska med läsförståelse när man ska förstå recept och få allt i rätt ordning.

Eleverna har överlevt sin första vecka med “mobilfri skoltid”. Vi tycker att eleverna känts mer fokuserade och även umgås mer med sina skolkamrater på rasten istället för skärmen. Vi fortsätter med uterast på lunchen, vissa är lite svårflörtade och skyller på kylan men herregud vilket fint väder med strålande sol vi haft denna veckan så ut har de kommit tillslut. Fortsätt gärna påminna om vantar & mössa om det fortsätter vara kallt nästa vecka.

 

Vecka 7
Mån: Idrott röd + grön
Tisdag: Skolsim grön + idrott röd
Onsdag: Idrott röd + blå
Torsdag: Idrott blå
Fredag: Simning blå + idrott grön

Vi önskar er alla en fin helg!
/ Team 5-6

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *