Inför Earth Hour- week v.12

Inför Earth Hour veckan. v12

Nästa veckan genomför vi en Earth Hour-vecka med hela åk 5-6. Vi kommer jobba utifrån material från Världsnatursfondens Earth Hour:  wwf.se/earthhour. Så nästa vecka kommer Färsingaskolan åk 5-6 jobba tillsammans för ett bättre klimat på massa olika sätt och i alla skolämnena. Vi önskar ett samarbete med er där hemma gällande två punkter:

    1. Ta med pantburkar till skolan. Vi kommer starta en insamling som eleverna fått rösta vart pengarna ska gå nästa vecka, en insalming hos Världsnaturfonden. Där vi försöker samla ihop pengar genom att bl.a. panta burkar och sprida vår insamling så kanske fler vill hjälpa till att hjälpa vårt klimat och människor på vår planet. Därför önskar vi att om ni har pantburkar hemma – att barnen får ta med dem till skolan så ska vi tillsammans gå och panta dem på idrottslektionen för att samla ihop pengar till vår insamling.

 

  • Prylar till vår “prylbytar dag”. Vi konsumerar mer än någonsin och kanske eleverna/ni har någon bok, skor, tröja, spel eller liknande som ni tröttnat på som kan få nytt liv hos någon annan. Max 3 prylar/elev! Eleverna kommer kunna byta prylar med varandra och det som inte hamnat hos ett nytt hem skänker vi till behövande t.ex. röda korset.

 

Utifrån att vi satsar lite extra på Earth Hour nästa vecka och schemat ändras en del och så ändras idrotten såhär:

Måndag: Idrott Grön
Tisdag: Grön skolsim + Röd åk 5 går panta-burkar promenad på idrottslektionen (behöver ej idrottskläder)
Onsdag: Blå åk 6 går panta-burkar promenad på idrottslektionen (behöver ej idrottskläder)
Torsdag: –
Fredag: Grön åk 5 panta-burkar- promenad på idrotten (idrottskläder behövs ej)

Vi ser verkligen fram emot Earth Hour veckan med era barn. De är vår framtid – precis som vår planet.


/Team 5-6

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *