Snö, slask och uterast…

Denna vecka kom vi iväg till biblioteket med alla grupper och vi kommer fortsätta gå till biblioteket ca var fjärde vecka under våren. Rebecca har nu kommit igång med engelska i alla grupper och det pratas mycket engelska under lektionerna. I  både åk 5 kommer vi fokusera mycket på den muntliga biten i engelskan under kommande veckor.

Under v.10 så avslutade åk 6 sin simning på fredagar. Under denna simperioden har vi fokuserat på att simma 200 m med bra flyt = att inte stanna vid kanten, gå på botten osv. Utan att orka simma sina 200 m (8 längder) så bra som möjligt utifrån sina förutsättningar. Vi har övat på livräddning i vatten och då har eleverna tränat att livrädda en kompis med hjälpmedel = livboj. De har även tränat på att livrädda varandra i vattnet med hjälp av händer för man vet ju inte om det finns en livboj om olyckan inträffar… De har även övat att hämta en docka från botten med olika tekniker och djup.

Under sista simningen i fredags fick eleverna i slutuppgift att simma 200 m med utmaningen att inte stanna, inte gå på botten utan försöka låtsas att man egentligen simmar i havet där man kanske inte kan gå på botten. De skulle även utföra två sorters livräddning med extra lång simsträcka och med mål att orka simma utan att behöva vila på botten eller tappa kompisen under vattenytan. Alltså så verkligt som möjligt. De imponerade verkligen! Som dem kämpa och simmade!

Nu lämnar 6:orna simningen för denna gången men det kommer komma något tillfälle längre fram för de elever som varit sjuka/borta och missat viktiga delar för bedömningen av simningen. Jag kommer informera dessa elever så de t.ex. vet att ”jag har kvar livräddningen eller 200 m kvar”.

V.11 kommer vi börja med lite rörelse till musik i åk 6. De kommer få prova på olika moment och rörelse till musik – alltså inte bara dans – utan box, step mm. Sen är målet att eleverna i mindre grupper kommer få skapa egna rörleseprogram som kan vara efter deras intresse som tex box, styrkepass, danser mm. Planen är även att åk 5 ska få göra detta 🙂

På onsdag nästa vecka kommer eleverna få se en utbildning i samarbete med Friends som handlar om att vara schysst på nätet. Efter utbildningen kommer vi fortsätta arbetet i klassrummet med olika övningar som  en direkt uppföljning till utbildningen. På kvällen ges alla vårdnadshavare möjligheten att gå på utbildningen på Färsingaskolan i aulan mellan kl 18.30-20.00.

På fredag är det äntligen dags för Färsingaskolans ”Vasalöp” och då ska alla elever ha idrottskläder samt duschgrejer med sig.

Varmt välkomna!

v.11
Måndag: Idrott röd + grön
Tisdag: Idrott röd + simning grön
Onsdag: Idrott röd + blå, FRIENDS
Torsdag: Idrott blå
Fredag: Vasalöpet
Alla elever ska ha idrottskläder och duschgrejer med sig!

/ Team 5-6

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *