Friends -Schysst på nätet 14 mars

Friends – Schysst på nätet

Var tredje tjej och kille mellan 10-16 år har utsatts för någon form av kränkning på nätet under senaste året. Det är ett allvarligt samhällsproblem och därför känns det bra att vi på  Färsingaskolan genomför organisationen Friends utbildningspaket Schysst på nätet.

Den digitala världen har gett oss helt nya möjligheter att kommunicera, söka information och utbyta åsikter. Samtidigt har vi en del kvar att lära vad gäller etikett och uppförande på internet.

Tyvärr är det alltför vanligt att barn och unga drabbas av mobbning i exempelvis sociala medier. Organisationen Friends jobbar med att bekämpa mobbning och diskriminering – och har tagit fram ett speciellt paket mot just nätmobbning.

Paketet riktar sig till hela skolans elever, personal och vårdnadshavare. Ingår gör praktiska verktyg och kunskap om hur man förebygger kränkningar och bidrar till ett schysstare klimat på nätet.

Den 14/3 ser programmet ut så här;

Kl. 09.30-10.00      Elevföreställning åk 5-6

Kl. 10.30-11.00      Elevföreställning åk 7-9

Kl. 15.30-17.30      Personalutbildning

Kl. 18.30-20.00      Vårdnadshavarutbildning 

Föreställning och utbildning hålls i aulan.

Handledningsmaterialet till elevföreställningen ska användas i klasserna efter föreställningen.

På Statens medieråd finns massor med tips och material kring hur vi kan jobba med nätmobbning i skolan; https://statensmedierad.se/publikationer/nohate/lararhandledningkollpanatet.2567.html

// Team 5-6

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *