Blåsiga vecka 15

Hej,

Under vecka har åk 6 klarat av nationella proven i matte. Eleverna har varit duktiga.

Eleverna har fått information om att skolans dörrar är numera låsta till kl 7.30. Behöver man komma innan 7.30 eller hämta efter 15.30 får man ringa på grundsärskolans porttelefon som finns vid dörren vid hissen (som finns på långsidan av skolan mitt emot idrottshallen).

Flitens lampa har lyst hela veckan och det har jobbats med allt från diagram, till skapande av egna danser, stekts pannkakor och diskuterat hur ens drömhus skulle se ut – fast på engelska. Vi har även jobbat en hel del utifrån värdegrunden och hur vissa människogrupper behandlas olika. Då har vi bl.a. jobbat med filmerna och materialet från ur.skola och serien “PK-mannen”.  Syftet med serien är att användas i skolans arbete med värdegrund och att främja alla individers lika värde och lika rättigheter.

Under v.16-20 så kommer Jessica (idrottsläraren) ha en lärarstudent, Johanna, som gör sin VFU (praktik) hos oss på idrotten.

Vi avslutade vecka 15 med att bli bjudna på äppelpaj och kladdkaka som några elever fint planerat, inhandlat och bakat.

Nu hoppas vi att v.15 behåller vinden och blåsten så v.16 bjuder på lite fler solstrålar och varmare vindar!

v.16
Måndag: Idrott röd + idrott grön
Tisdag: Idrott röd + simning grön
Onsdag: Idrott röd + idrott blå
Torsdag: Idrott blå
Fredag: Idrott Grön + idrott blå


Torsdagen den 26 april (v.17) så kommer hela åk 5-6 genomföra skolklassikern vilket innebär att eleverna kommer ha en idrottsdag som innehåller momenten löpning, cykling och simning. Därför är det bra att redan nu hjälpa era barn med att kolla på cykeln funkar och hjälmen passar. Alla elever behöver alltså ha hjälp att få med sig cykel och hjälp till skolklassikern. Återkommer med mer info inför skolklassikern,

 

Mot en ny kunskapsvecka!
// Varma hälsningar team 5-6

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *