Vecka 9 & 10

Hej,

Trots att vädret har ställt till det undervisningen denna veckan så har vi tillsammans med era elever hunnit en hel del. Under veckan med elever som varit på plats har vi bl.a. jobbat med olika delmoment gällande Skolklassikern. Vi, främst åk 5, har då jobbat med kunskaper kring hur man kan skapa bra mellanmål, varför frukt och grönt är bra och vad kolhydrater är bra för. Åk 6 kommer jobba med detta framöver.

Vi har även jobbat lite med värdegrunden och diskriminering, främst i åk 5 elever. Då undervisningen inte rullat med vanliga lektion då personal både varit sjuka och insnöade så har vi ändrat ganska mycket i schemat. Vi har bl.a. bakat, åkt pulka mm. Vi har fått skapa lite nya lösningar för de elever som inte kunnat infinna sig på skolan genom att skapa ett classroom med heter “jobba online hemma”. En spontan och snabb försök till lösning. I det classroomet har vi lagt lite blandade uppgifter till eleverna att jobba med om de hade datorn med sig hem. För att komma in i det classroomet så hittar eleverna kurskoder i sitt mentorsclassroom.

Nästa vecka hoppas vi att både elever och personal kan vara åter på skolan så vi kan ha roligt och lära oss tillsammans igen.

V.10
Måndag: Idrott röd, idrott grön
Tisdag: Idrott röd, Simning grön
Onsdag: Idrott röd, idrott blå
Torsdag: Idrott blå
Fredag: Idrott grön, simning blå

Håll utkik på Edwise, bloggen och Färsingaskolan på facebook gällande om vädret ställer till det på måndag. Vi uppdatera även här på bloggen om vi får veta något gällande måndag.

Ha en bra helg!

Mvh Team 5-6

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vecka 9 & 10

  1. Lotta skriver:

    Mycket bra lösning med hemuppgifter! Både bra och roliga! Toppen!

    • Jessica Larsson skriver:

      Tack för er feedback. Vi är positivt överraskade och glada över att en hel del i åk 5/6 som faktiskt tog möjligheten och gjorde en hel del uppgifter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *